Pretraži mrežu

Andro Giunio

Main ag mm centar 35mm film 900x600 ema pavlovi%c4%87

Andro Giunio

Andro Giunio dizajner je vizualnih komunikacija te docent na Odjelu za Medijski dizajn Sveučilišta Sjever u Koprivnici. Iza sebe ima desetogodišnje iskustvo rada na projektima većinom u sferi kulture. 2010. godine s Ivanom Borovnjak, Robertom Bratović, Tinom Ivezić i Mašom Poljanec dizajnirao je vizualni identitet i postav izložbe Contemporary Croatian Design – In a Nutshell. Između 2011. i 2013. s Irom Payer i Mašom Poljanec djelovao je u sklopu Superstudija29. Među brojnim projektima koje su radili ističu se redizajn strukovnog časopisa Čovjek i Prostor i vizualni identitet Tvornice Kulture/Culture Factory za koji dobivaju počasnu diplomu na ZGRAF-u 11 i nagradu ADCC 2012. koju iste godine dobivaju i za rad Croatia – as it is. S istim timom radi vizualne identitete za projekt Croatie, La Voici – Festival hrvatske kulture u Francuskoj (2011.), retrospektivnu izložbu Vojin Bakić: Svjetlonosne forme u MSU u Zagrebu te brojne druge.

Kao samostalan autor često radi na području glazbe i filma. Autor je vizualnih identiteta za festival Žedno uho od 2013. do 2015., u suradnji s Mironom Milićem radi plakate za festival SuperUho 2014. i 2015., omote albuma benda Cojones Bend to Transcend (2012.) u suradnji s članovima benda i Resonate (2016.) u suradnji sa Stipanom Tadićem te omot glazbenog izdanja ARP 339 dua Wanda & Nova deViator (2015.). Od 2015. godine dizajnira vizualni identitet Festivala eksperimentalnog filma i videa 25FPS, 2015. godine napravio je redizajn identiteta Galerije Miroslav Kraljević i dizajn web stranice, 2014. godine radi publikacije izvedbene skupine BADco i 2016. godine im dizajnira web stranicu. Ove godine dizajnirao je vizualni identitet i katalog nastupa Hrvatske na Venecijanskom bijenalu te katalog istraživačke platforme Cinemaniac > Misliti film koja propituje veze filma, pokretnih slika i suvremene umjetnosti, a realizira se kao popratni program Pulskog filmskog festivala.

Andro danas djeluje kao samostalni dizajner i docent na Odjelu za medijski dizajn Sveučilišta Sjever u Koprivnici. U svom dizajnu naglašava važnost procesa kojim ne zacrtava finalni rezultat, već eksperimentalnim pristupom propituje samo funkcioniranje njegovih osnovnih sastavnica, dajući mu značenje i vrijednost kroz generiranje i logično korištenje zadanog seta pravila. Od 2012. godine aktivno se bavi eksperimentalnom glazbom te iza sebe ima nastupe na Platformi novog zvuka – Sinelinea, galeriji Greta, kinu Grič i klubovima Močvara i Kset.


Dokumenti:

Tekst:
http://dizajn.hr/blog/andro-giunio-proces-je-mnogo-znacajniji-nego-...

Mjesto rođenja/osnivanja:
Zagreb

Godina rođenja/osnivanja:
1983.

Područje djelovanja:
Vizualne komunikacije

Afilijacija:
Ira PayerMaša Poljanec

Radovi